21.8.13

Ωρολόγια Προγράμματα Γυμνασίου & Α΄ Λυκείου

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τα ωρολόγια προγράμματα για το Γυμνάσιο και την Α΄ Λυκείου, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια αντίστοιχα, όπως αυτά θα υλοποιηθούν στη νέα σχολική χρονιά.

Α΄ Λυκείου (ημερήσιο Λύκειο)

Για την Α΄ Λυκείου το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά μαθήματα 35 διδακτικών ωρών μαθημάτων γενικής παιδείας. Οι 33 ώρες είναι κοινές για όλους τους μαθητές της Α΄ Λυκείου. Οι 2 διδακτικές ώρες θα είναι ένα μάθημα επιλογής από τα 3 διατιθέμενα του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι για την Α΄ Λυκείου θα ισχύσουν όσα προβλέπει ο νόμος για το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ περί αξιολόγησης των μαθητών και προσμέτρησης της τελικής βαθμολογίας της τάξης, στην εισαγωγή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο σχετικός νόμος θα έρθει για ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής άμεσα.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα της Α΄ Λυκείου:
 

τα διατιθέμενα μαθήματα επιλογής:

Γυμνάσιο (ημερήσιο Γυμνάσιο)

Για το Γυμνάσιο το Υπουργείο καθόρισε εβδομαδιαίο πρόγραμμα 35 διδακτικών ωρών για κάθε τάξη. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά μόνο για την Α΄ Γυμνασίου. Για τη Β΄ Γυμνασίου το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 και για τη Γ΄ Γυμνασίου από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Γυμνασίου:



Πηγή: Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων

Κατεβάστε την απόφαση για την Α΄ ημερήσιου Λυκείου από εδώ.
Κατεβάστε την απόφαση για το ημερήσιο Γυμνάσιο από εδώ
Κατεβάτε την απόφαση για την Α΄- Β΄ εσπερινού Λυκείου από εδώ.
Κατεβάστε την απόφαση για το εσπερινό Γυμνάσιο από εδώ