27.6.13

Μηχανογραφικό Δελτίο ΓΕΛ & ΕΠΑΛ 2013

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι από τη Παρασκευή 28/06 έως και τη Παρασκευή 12/07 οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους.

Από τη Τρίτη  02/07 θα είναι δυνατή και η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού μέσω της παραπάνω ιστοσελίδας. Η οριστοκοποίηση του μηχανογραφικού πρέπει να γίνει μέχρι και τη Παρασκευή 12/07, μετά τη παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστοκοποιήσει το μηχανογραφικού του.

Για τη πρόσβαση στο σύστημα απαραίτητα στοιχεία είναι 
  • ο 8 ψήφιος κωδικός υποψηφίου και 
  • ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password). 
Με την είσοδο στο σύστημα ο υποψήφιος βλέπει τα στοιχεία του προσυμπληρωμένα, την ειδική περίπτωση στην οποία τυχόν ανήκει και στη συνέχεια τα τμήματα ταξινομημένα ανά πεδίο.

Τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα είναι ανοικτά: 
  • την Τρίτη 2-7-2013
  • την Παρασκευή 5-7-2013
  • την Τρίτη 9-7-2013 καθώς και 
  • την Παρασκευή 12-7-2013 
έτσι ώστε οι υποψήφιοι να έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν σε ειδική κατηγορία αν δεν το έχουν ήδη κάνει ή να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Το μηχανογραφικό δελτίο:


Μπορείτε να κατεβάσετε το μηχανογραφικό από εδώ.


Απλές οδηγίες για τη δημιουργία σειράς προτίμησης στο μηχανογραφικό:
  • Συμπληρώστε το μηχανογραφικό σας χωρίς να κοιτάξετε να μόρια που έχετε ή τα μόρια των σχολών που σας ενδιαφέρουν. Η σειρά προτίμησης εκφράζει τη θέλησή σας εισαγωγής στη σχολή και τίποτε άλλο.
  • Εάν υπάρχει η δυνατότητα σπουδών σε άλλη πόλη εκτός απ' αυτή της μόνιμης διαμονής μας, επιλέγουμε με κριτήριο τη σχολή και όχι τη πόλη. Δεν πάμε για τουρισμό. Η πόλη θα μας απασχολήσει 4-6 χρόνια ανάλογα με το πόσο διαρκούν οι σπουδές μας. Η σχολή μας και το αντικείμενό της θα μας απασχολήσουν για όλη μας τη ζωή.
  • Διαλέγουμε μόνο 2 πεδία σχολών και όσες σχολές επιθυμούμε απ' αυτά τα 2 πεδία. Δεν είναι αναγκαίο να δηλώσουμε σχολές και από τα 2 πεδία. 

 

Για τους μαθητές του φροντιστηρίου:

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία να κλείσετε ημέρα και ώρα συνάντησης να μιλήσουμε αναλυτικά για το μηχανογραφικό. Θα το συμπληρώσουμε μαζί!